Frågor och svar

Byggkvaliteten beror på ett antal faktorer såsom lagertjocklek och byggmiljö. Dremel-skrivarna (3D20 & 3D40) matar ut filament i lager tjocka som ett pappersblad, en bäst-i-klass-tjocklek på 100 mikrometer (0,10 mm). Skrivarna har även en aktiv kylfläkt som hjälper till att kyla filamentet jämnt och minska deformationer. De är utformade så att de tillhandahåller en helt inkapslad byggmiljö och de har gripfötter för god stabilitet. Slutligen är även kvaliteten på filamentet som används en viktig faktor. Använd alltid Dremel-filament till Dremels skrivare för att få bäst kvalitet.
"3D20: Maximal byggvolym 230 mm x 150 mm x 140 mm (9” x 5,9” x 5,5”). 3D40: Maximal byggvolym 254 mm x 154 mm x 170 mm (10” x 6” x 6,7”). 30 % större än 3D20."
Dremel PLA-filament är tillverkat för att ge högsta kvalitet under byggandet och hjälper din Dremel 3D-skrivare att arbeta smidigt.
Ja. Alla Dremel-PLA är kompatibla med Dremel 3D-skrivarna.
Du ska endast använda Dremel PLA-filament. Andra filament kan skada Dremel 3D-skrivarna och upphäver garantin.
Dremel Idea Builder Printer (3D20 & 3D40) är högkvalitativa 3D-skrivare som ambitiöst guidar användarna genom 3D-byggprocessen och introducerar användarna till metoder som kan få deras idéer att bli verklighet. Dremel 3D Builder bygger i 3D, vilket betyder att den istället för att skriva bläck på en platt yta som vid vanlig utskrivning, skapar ett föremål genom att bygga upp material i tre dimensioner. Den värmer upp plastfilament och drar sedan ut det i mycket tunna lager.
I din 3D20 medföljer en snabbstartguide, filament (1 x 0,5 kg spole), USB-kabel, SD-kort laddat med modellfiler, byggtejp, verktyg för borttagning av föremål, bruksanvisning, rensningsverktyg och nivåblad. I din 3D40 medföljer en snabbstartsguide, filament (1 x 0,5 kg spole), USB-kabel, USB-minne laddat med modellfiler, byggtejp (2), verktyg för borttagning av föremål, bruksanvisning, rensningsverktyg och byggblad.
Ja. Dremel har arbetat hårt för att utforma förpackningen så att det ska gå snabbt och lätt att ta ut och sätta i din Dremel 3D-skrivare. Förpackningen kan vara praktisk för framtida transport och förvaring.
Garantin för Dremel 3D-skrivaren är olik garantin för andra Dremel-produkter, eftersom 3D-skrivarna skiljer sig mycket från elverktyg. Dremel erbjuder en bäst-i-klass-garanti som är utformad för 3D20- och 3D40-utformningarnas komplexitet.
Dremel 3D20 kan endast bygga .g3drem-filer. Det medföljande datorprogrammet kan hantera .g3drem-, .3dremel- och .STL-filer. Dremel 3D40 kan endast bygga .3dremel-filer. Det medföljande datorprogrammet kan hantera .g3drem-, .3dremel- och .STL-filer.
Du kan också förbereda filer i andra designprogram, men filen måste sparas som en .g3drem (3D20) eller .3dremel (3D40) med 3D Builder.
Extrudern kan ha hoppat av sin bana på grund av att byggplattan inte är i nivå, eller på grund av att det ackumulerats överblivet filament runt extrudertippen. Dremel 3D-skrivaren kanske inte har känt av detta hopp och är ett steg före extrudern. Om det här inträffar måste du stoppa byggandet och följa instruktionerna angående rengöring av extrudertippen och nivåinställning av byggplattan.
Det är möjligt att motorerna inte arbetat korrekt eller att modellfilen är korrupt. Om du använder ett SD-kort eller ett USB-minne kan du prova den officiella testutskrivning Dremel Test Print genom din datorprogramvara. Om du använder datorprogrammet kan du försöka ladda testutskrivningen via SD-kort eller USB-minne. Om du fortfarande inte kan få extrudern att röra på sig ska du kontrollera om din skrivare behöver firmware-uppdateringar genom att köra uppdateringen i Dremel 3D-programmet. Om stegen ovan inte löser problemet kan du ta kontakt med Dremels kundserviceavdelning för serviceinformation eller besök supportsidan på Dremel3D.com.
Det kan vara resultatet av ett byggfel eller en dåligt konstruerad fil. Byggprocessen kan ha avbrutits av datorfrånslagning, eller genom att SD-kortet/USB-minnet har tagits bort under byggprocessen. Kör testutskrivningen Dremel Test Print för att kontrollera att din skrivare fungerar ordentligt och låt utskriften få avsluta helt innan den avbryts.
Rengör Dremel 3D Idea Builders utsida med en luddfri trasa. Ta bort synligt skräp från utsidan. Undvik att skada din Dremel 3D-skrivare genom att inte använda vatten, kemikalier eller andra rengöringsmedel på skrivaren. Kontrollera alltid att extrudermunstycket är fritt från skräp med hjälp av en vanlig nåltång. Se även till att byta byggtejp regelbundet.
Du kan registrera din Dremel 3D Idea Builder genom att följa instruktionerna på vår registreringssida.
3D20: Det finns inga lucklås eller någon övervakning på Dremel 3D20. 3D40: På Dremel 3D40 övervakas luckorna och båda luckorna måste låsas för att starta en fjärrutskrift (från webbsida eller app). Det garanterar att det inte finns några händer inne i skrivaren när en utskrift startas av en användare som inte finns i närheten. Vid alla andra tillfällen, inklusive byggande av ett föremål, kommer lucköppning att få ett varningsmeddelande att visas på skärmen.
Nej, det finns ingen nödstoppsknapp, men på 3D20 stänger strömbrytaren på sidan omedelbart av strömmen till skrivaren. På 3D40, beroende på extra elektronik, är det en kort fördröjning (< 3 sekunder) till full nedstängning efter att strömbrytaren har tryckts in.
Dremels 3D Idea Builder-skrivare (3D20 & 3D40) kommer att sättas på igen i vänteläge efter ett strömavbrott. Tidigare utskriftprojekt kommer automatiskt att annulleras. Om extruderhuvudet fortfarande är varmt kommer fläktarna att sättas på för att kyla ner det.
Ja, du kan skriva ut en sådan modell med hjälp av Print Studio, det här programmet kan lägga till stöd på dina modeller.
Stöden är utformade så att de lätt kan tas bort och lämnar minimala märken på din utskrift, men om du hittar märken kan du slipa bort dem med fint sandpapper.
3D40-skrivaren levereras med "Quik Level”, som är en funktion som kan upptäcka byggplattans position med hjälp av smartsensor-teknik och guidar dig igenom processen för att uppnå en perfekt positionering av byggplattan.
Se modelljämförelsetabellen på vår webbplats för att se skillnaderna mellan 3D20 och 3D40.
Nej, båda Dremels 3D Idea Builders-skrivarna (3D20 & 3D40) är konstruerade med system som har en extruder.
Print Studio är utvecklad i samarbete med Autodesk, vilket ger dig fler funktioner och hjälp att uppnå bästa möjliga utskrifter.
Se vårt avsnitt om **designverktyg** (design tools). Det ger enkla steg-för-steg-instruktioner om hur man sätter igång.
Använd Print Studio och den automatiska reparationsfunktionen Automatic Repair för att lösa ditt problem.
Ja, det kan du, de flesta modellprogrammen kan exportera filer till STL, som är filtypen som accepteras av både Print Studio och Dremel Slicing Software.
Vi rekommenderar inte att du skriver ut föremål som kommer antingen i direkt eller indirekt kontakt med mat.
Den svarta tejpen håller i upp till 50 utskrifter och den blåa tejpen håller i upp till 10 utskrifter.
Båda byggtejperna ger samma byggkvalitet, huvudskillnaden mellan byggtejperna är hållbarheten och en viss skillnad när föremålet tas bort.
Om din modell är för stor och storlekändring inte är ett alternativ, kan du använda planskärningsfunktionen ”Plane Cut”, som gör att du kan skriva ut modellen i två delar, som du senare kan limma ihop.
För att uppnå bäst utskriftposition för din modell kan du använda funktionen ”automatisk layout” i Print Studio.
Print Studio kommer automatiskt att lägga till stöd för att garantera god byggkvalitet, men om du vill radera stöden innan skiktning kan du gå ett steg bakåt till avsnittet ”stöd” och radera dem och då kommer Print Studio inte att lägga till dem igen.
Denna för-utskriftsaktivitet låter extrudern spola ut eventuellt gammalt filament som kanske inte fäster ordentligt under din utskrift. Genom att rensa bort detta material skrivs filament ut vid optimala utskriftstemperaturer, vilket ger maximal hållfasthet med det första utskriftslagret.